Nämä auton varaosat Tampere on helppo vaihtaa itse


Auton säännöllinen huolto on välttämätöntä varmistaaksesi, että ajoneuvosi pysyy toimintakuntoisena ja ongelmattomana mahdollisimman pitkään. 

Vaikka jotkut huoltotoimenpiteet vaativat koulutetun mekaanikon silmää, monet perushuoltotyöt, kuten öljyn ja suodattimien vaihto sekä jarrupalojen vaihto, voidaan tehdä kotona perustyökaluilla. Lisäksi auton varaosat Tampere on helppo hankkia näitä pieniä huoltotöitä varten.

Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia helppoja tapoja huoltaa autoasi ilman mekaanikon apua, jotta se pysyy tiellä mahdollisimman pitkään.

Tuulilasinpyyhkijän sulat

Ajan myötä tuulilasinpyyhkijän sulat voivat alkaa jättää jälkiä lasiin, kun kumisulat kuluvat. Tämä johtaa usein kitiseviin ääniin ja sateen tai lumen tehottomaan poistamiseen, mikä voi haitata näkyvyyttä.

Tuulilasinpyyhkijän sulat ovat yksinkertainen osa, joka on saatavana usein suoraan hyllystä. Ne maksavat vain muutamia euroja ja niitä voi ostaa netistä esimerkiksi osoitteesta Trodo.fi autosi tarkkaa merkkiä ja mallia vastaavina. 

Vanhat pyyhkijänsulat voi helposti irrottaa ja uudet kiinnittää paikoilleen. Vaikka käytetyt auton varaosat Tampere voivat houkutella ostamaan varaosia edullisemmin, pyyhkijän sulat kannattaa aina ostaa uutena.

Öljynvaihto

Öljynvaihdot tulisi tehdä säännöllisesti. Valmistajat suosittelevat öljyn vaihtamista autossasi noin 15 000 kilometrn välein. Jokainen auto on kuitenkin hieman erilainen, joten tarkista oman autosi ohjekirjasta tarkat suositukset.

Öljyn vaihtoon tarvittavat osat, kuten öljyn ja öljysuodattimen voi hankkia monista varaosaliikkeistä. Monet auton varaosat löytyvät myös netistä edullisesti esimerkiksi Trodo.fi:n kautta. 

Öljynsuodatin

Koska öljynsuodatin sijaitsee yleensä öljysäiliön sisällä, on hyvä käytäntö vaihtaa öljynsuodatin samalla, kun vaihdat öljyä.

Öljynsuodattimen tehtävänä on estää epäpuhtauksien kerääntyminen moottoriöljyyn, mikä voi aiheuttaa vaurioita moottorin pintaan. Suodattimen avulla epätoivotut partikkelit poistetaan öljysäiliöstä.

Ilmansuodatin

Ilmansuodatin on yksinkertainen ja edullinen osa, joka vaikuttaa moottorin toimintaan.

Ilmansuodatin estää pölyn, lian ja roskien pääsyn moottoriin ilmanottoaukon kautta, jolloin vain puhdas ja suodatettu ilma pääsee kiertämään.

Ilmansuodatin tulisi vaihtaa säännöllisin väliajoin riippuen siitä, missä olosuhteissa autoasi ajetaan. Nosta konepelti ylös, ja siellä on suorakulmainen kylmän ilman keräyslaatikko. Laatikon sisällä on sienimäinen vaahtomuovimateriaali. Vaihda se uuteen. Tämä vie korkeintaan 10 minuuttia.

Ajovalo- ja takavalopolttimot

Vanhoissa autoissa, joissa ei ole LED-valoja, ajovalo- ja takavalopolttimot voi helposti vaihtaa itse nopeasti ja edullisesti. 

Polttimot voivat lakata toimimasta ajan myötä, ja auton ajovalojen ja takavalojen näkyvyyden tulee olla asianmukainen lain mukaisesti.

Myös kuorma-auton varaosat Tampere sisältävät ajovaloja ja polttimoita ja ne kannattaa hankkia varalle myös silloin, jos ajat kuorma-autoa.

Akku

Samoin kuin puhelimet ja kannettavat tietokoneet, myös autojen akut vanhentuvat ajan myötä. Useimmat auton akut kestävät 2-5 vuotta riippuen niiden kunnosta. Suositeltavaa on vaihtaa auton akku kolmen vuoden välein. Viittä vuotta vanhempi akku ei toimi kunnolla ja voi aiheuttaa ongelmia tulevaisuudessa.

Uuden akun vaihtaminen vanhan tilalle on suoraviivaista. Riittää, että irrotat vanhan akun ja kytket uuden tilalle.