Ideoita lasten telttaleikkeihin


Leikkiteltta on varmasti jokaisen lapsen unelma, sillä se tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin hauskoihin leikkeihin. Leikkiteltan avulla voi rakentaa majan sisälle, ja se onkin oiva tapa esimerkiksi sadepäivien viettämiseen. Leikkiteltan sisällä voi vaikkapa rauhoittua lukemaan sarjakuvia tai pitää hauskaa ystävien kanssa pelaten lautapelejä. Leikkiteltta soveltuu mukaan otettavaksi myös esimerkiksi metsäretkelle. Loppujen lopuksi vain mielikuvitus on rajana ja teltoista on varmasti moneksi! 

Lasten telttoja löytyy sekä ulko- että sisäkäyttöön. Ostopäätöstä tehdessä on hyvä huomioida, että kangasteltta soveltuu paremmin sisäkäyttöön, kun taas muovi kestää paremmin vettä. Lasten teltta on hyvä myös esimerkiksi rannalle mukaan otettavaksi. Rantateltta varmistaa hyvän suojan paahtavalta auringolta, ja lapset voivat leikkiä sen sisällä tehden vaikkapa hiekkakakkuja. Materiaalin lisäksi on hyvä huomioida, että telttoihin on saatavilla myös lisävarusteita. Esimerkiksi leikkitunnelia pitkin on hauska ryömiä telttaan sisään. 

Ohessa on jaettuna muutamia vinkkejä erilaisiin telttaleikkeihin!

1) Vastaanottohuone

Lapset rakastavat roolileikkejä! Voitte rakentaa teltasta leikkimielisen vastaanottohuoneen. Lapsi voi leikkiä vaikkapa kampaajaa tai hammaslääkäriä ja pitää teltassa vastaanottoa. Tai voitte rakentaa leikkiteltasta kuninkaanlinnan ja leikkiä siellä kuningattaria ja kuninkaita. 

Lapsille roolileikit ovat mieluisia. Telttaa voi käyttää leikkimielisenä vastaanottohuoneena.(kuvatekstiin)

2) Tanssikilpailu

Leikkiteltta sopii hyvin myös leikkimielisen tanssikilpailun järjestämiseksi. Muuntakaa leikkiteltta estradiksi ja laittakaa musiikkia soimaan. Jokainen vuorollaan voi mennä estradille liikkumaan musiikin tahdissa. Voitte vaikkapa yrittää tanssia kuin jotkut eläimet. Vain mielikuvitus on rajana! Luovimman tanssiesityksen esittäjä on kilpailun voittaja. 

3) ’’Scavenger hunt’’

Scavenger hunt on peli, jossa järjestäjät laativat luettelon, jossa määritellään tietyt kohteet, joita osallistujat pyrkivät joko keräämään tai täydentämään listan mukaisesti. Pelaajat voivat myös ottaa valokuvia listatuista kohteista. Pelissä osallistujat voivat työskennellä pienissä ryhmissä tai yksittäin. Pelin voittaja on se, joka täydentää luettelon tai suorittaa eniten luettelon kohteita. Peli soveltuu hyvin osaksi metsäretkeä. Leikkitelttaa voidaan käyttää pelissä niin sanottuna kokoontumispisteenä. Esimerkiksi listalla määritellyt kohteet voidaan tuoda leikkitelttaan ja laskea siellä yhteen voittajan päättämiseksi. 

Voit tulostaa oheisen kuvan Scavenger hunt-peliisi. Tässä mukaelmassa osallistujat voivat ottaa valokuvia listatuista kohteista. Pelin voittaja on se, joka suorittaa eniten luettelon kohteita. (kuvatekstiin)

4) Rauhallista tekemistä leikkiteltassa

Leikkiteltta sopii mainiosti myös rauhalliseen tekemiseen. Leikkiteltan sisällä voi vaikkapa lukea sarjakuvia tai katsoa leffaa tabletilta. Toki leikkiteltan sisällä voi pitää hauskaa myös esimerkiksi ystävien kanssa pelaten kortti- ja lautapelejä. Leikkiteltta sopii siis monenlaiseen tekemiseen.